Delftsblauwe majolica apothekerspotten met opschrift en koperen deksel

Delftsblauwe majolica apothekerspotten met opschrift en koperen deksel

Delftsblauwe majolica apothekerspotten met opschrift en koperen deksel In: De Moriaan

Apothekerspotten werden in de apotheek gebruikt om kleine voorraden losse geneesmiddelcomponenten, zoals kalmoeswortel en zoethout, en preparaten in op te slaan. In deze potten werd (van links naar rechts) kalmoeswortel, bladeren van de berendruif, sennapeulen, bast van granaatappel, anijszaad, Javaanse theebladeren en valeriaanwortel bewaard.

Delftsblauwe majolica apothekerspotten met opschrift, koperen deksel en verschillende motieven

Apothekerspotten werden in de apotheek gebruikt om kleine voorraden losse geneesmiddelcomponenten, zoals kalmoeswortel en zoethout, en preparaten in op te slaan. In deze potten werd (van links naar rechts) sporkehoutbast, zoethoutwortel, gedroogde bloemen van de echte kamille, ingedroogd aftreksel van zoethout, kinabast en Javaanse geelwortel bewaard.

Apothekerspotten werden in de apotheek gebruikt om kleine voorraden losse geneesmiddelcomponenten, zoals kalmoeswortel en zoethout, en preparaten in op te slaan. In deze potten werd (van links naar rechts) bloemen van de Roomse kamille, heemstwortel, blauwe bosbessen, lijnzaad, carrageen en sennabladeren bewaard.